Márciusban sem lehet közgyűlést tartani

A tavaly megjelent 502/2020. (XI.17.) Kormányrendeletben február 8-a volt az az időpont ameddig nem lehetett közgyűléseket tartani, közös képviselőt felmenteni és az előző évi elszámolást elfogadtatni írásbeli szavazással, mert az kizárólag közgyűlési hatáskörbe tartozik.
Mivel vészesen közeledett február 8-a, január 29-én megszületett a 27/2021 (I.29.) kormányrendelet, melyben az előzetesen kommunikált, de az Operatív Törzs előrejelzései alapján már akkor is tarthatatlannak látszó március 1. nem került rögzítésre, helyette arról szól a módosító jogszabály, hogy visszavonásig továbbra is az 502/2020, (XI. 16) kormányrendeletben foglaltak szerint kell intézni a társasházak ügyeit:
https://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=1182

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter, Merkely Béla, a SOTE rektora és Müller Cecília is a korlátozások óvatos, fokozatos feloldása mellett érvel, amit csak az átoltottság mértékének függvényében lehet bevezetni, már kirajzolódik, hogy a nyitás időpontja május elejére várható. Ez ugyan távolinak tűnik, de még mindig mi lehetünk a leghamarabb szabaddá váló ország Európában. Márciusban tehát biztosan, áprilisban pedig nagy valószínűséggel nem lesznek társasházakat is érintő könnyítések.

Megosztás itt:

Spread the word. Share this post!

About the Author: thazadmin

Aláírás: [center][b]Barkóczi Zoltán[/b]
P.Color Kft.
[i] ügyvezetõ[/i][/center]
Web oldal: P.Color Társasház

error: Védett tartalom !!