Társasházkezelés-Könyvelés-Szoftverfejlesztés-Webes megjelenés-Rendszerfelügyelet

A társasházi létnek megvannak a maga szabályai, előnyei és hátrányai. Ennek megfelelően a közösen használt területek fenntartására és a szolgáltatások fedezésére minden lakótól havonta egy bizonyos összeget szed be a közös képviselő, ez a közös költség.

A közös költség összegét elsősorban a társasház fenntartására, karbantartására és korszerűsítésére fektetik be, de egyéb kiadásokat is ebből a forrásból fedeznek. A törvény szerint a közös költségből kell fedezni a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadásokat is. Mik tartoznak ide? Ilyen lehet például az épület bővítése vagy új épület létesítése, ám természetesen csak akkor lehet a közös költség összegét ezeknek az újításoknak a megvalósítására fordítani, ha közös tulajdonú ingatlanrésszel vannak összefüggésben.

Az egyéni fogyasztások, így a víz, fűtés, áram díját törvényileg nem számítják a közös költség összegébe, de sok helyen beleszámítják. A lakóknak viszont van arra lehetőségük, hogy saját mérőórát szereltessenek fel és egyéni fogyasztás alapján, közvetlenül a szolgáltatónak fizessenek.

Kérdései vannak? Társasházkezelésben otthon vagyunk! Forduljon hozzánk bizalommal!

Megosztás itt: