A közös képviselő jogkörei – Legyen vele tisztában!

A társasházak esetében egyszerre szükséges elvégezni a napi üzemeltetési, karbantartási és ügyviteli feladatokat, valamint problémák esetén megoldást keresni a lakók számára. Ennek a sokrétű, átfogó tevékenységnek ellátására választanak közös képviselőt.

A közös képviselő kötelessége, hogy munkájával segítse a társasház működését, minden szükséges intézkedést megtegyen az épület fenntartása és felújítása érdekében és intézze a közösség ügyeit.

Mindenekelőtt joga van arra, hogy betartassa a házirendet, követelje és beszedje a közös költséget, és az egyéb tulajdonosi kötelezettségek teljesítését, emiatt a tulajdonosokkal folyamatosan kapcsolatban kell lennie. A lakásokat érintő mindennemű változásról a közös képviselőt értesíteni kell! Ha az ingatlant nem a tulajdonos lakja, akkor a közös képviselőt, a ház vagyoni-műszaki biztonsága érdekében tájékoztatni kell arról, hogy kik használják az adott lakást. A közös képviselő jogosult arra, hogy a külön tulajdonban tervezett, de a közös tulajdont is érintő, vagy mások lakhatását bármilyen módon befolyásoló építési munkálatokról megfelelő időben tudomást szerezzen. Ez a munkálatok megkezdése előtt történjen meg, és az értesítést követően elfogadhatja, de tiltakozhat is például egy felújítás esetében. Birtoksértés esetén a közös képviselőnek arra nincs joga, hogy a birtoksértőt megbüntesse és feltartóztatnia is csak akkor szabad, ha az a rendőri intézkedés bevárása érdekében szükséges. Birtokvédelemért a rendőrséghez, az illetékes önkormányzat jegyzőjéhez, bizonyos esetekben illetékes helyi bírósághoz kell fordulni.

Ha közös képviselet feladatára még nem találta meg a megfelelő partnert, akkor keresse fel a P.Color Kft.-t. Cégünk társasházak kezelésével foglalkozik, célunk, hogy ellásuk a közös képviselet feladatát, a törvényi előírásoknak megfelelően. További információkért keresse fel weboldalunkat a www.tarsashazaink.hu címen. Kérdés esetén írjon e-mailt a pcolor@pcolor.hu címre, vagy hívjon a 06-1-243-5466-os telefonszámon!

Megosztás itt:

Spread the word. Share this post!

About the Author: thazadmin

Aláírás: [center][b]Barkóczi Zoltán[/b]
P.Color Kft.
[i] ügyvezetõ[/i][/center]
Web oldal: P.Color Társasház

error: Védett tartalom !!