Electra modul

Thaz-SofT SQL Electra Help

 1. Aktiválás
  SZERVIZ-ELECTRA aktiválást választva az alábbi kép jelenik meg.

  A Válasz mezőbe írja (illessze) be az aktiváló kódot, majd klikkeljen a ment gombra. Az aktiválás megtörténta után indítsa újra a programot
 2. Az Electrából exportált banki kivonat betöltése (importálása)
  Az Import gombra klikkelve válassza ki a könyvelni kívánt nap dátumával megegyező fájlt. A betöltés után válassza ki a társasházat.
 3. Jóváírás
  Válassza ki a banki kivonat tételeinek megfelelő analitikát, tulajdonost vagy  vevő-szállitót. A program megjegyzi (tanuló üzemmód) a szituációkat és legközelebb felajánlja  könyvelésre (könyvelhető pipa ). Soronként ellenőrizze a tételeket. A könyvelés akkor indítható (KÖNYVEL gombra klikkelve) ha minden tételnél ki van jelölve a Könyvelhető négyzet. A Postaforgalom (csekkes befizetés) a Bont gombra klikkelve bontható fel a kapott postajoboknak megfelelően (később elektronikusan is)

  Lehetőség van egy Tulajdonos befizetésének több analitikára való bontására is. (a program felajánlja az előírásoknak megfelelő analitikákat)

  Ha minden sorban megadta a szükséges adatokat (minden négyzetben pipa van) indíthatja a könyvelést. A Banknaplóban ellenőrizheti a könyvelés helyességét.
 4. Terhelés

  A Terhelés fülön a szállitói számlák valamint a az egyéb terhelések (pl. bank költség) könyvelése történik. A legördülő menüből ki kell választani az analitikát valamint a szállitót (számlaszám vagy név alapján).
 5. Számlák Exportálása az Electra rendszerbe

  A SZÁMLÁK menüpontban felvitt számlák (átutalásos, electrába bevont ) jelennek meg.  Az utalás Értéknapos lesz, ha az utalás napját kitölti (csak banki nap írható). Az EXPORT gombra klikkelve a program elkészíti az ELECTRA rendszer számára az import fájlt.
Megosztás itt:
error: Védett tartalom !!